martes, 13 de junio de 2017

L'horòscop



  1 EL SIGNES DEL ZODÍAC I LA MITOLOGIA

AQUARI (21 gener-19 febrer)

Aquari també era conegut com a “Escanciador”. Ganímedes era fill de Laomedont. Un dia el seu pare li va dir que donara menjar al bestiar i Zeus, pare dels déus, es va enamorar d’ell, així que va anar cap a ell transformat en àliga, el va raptar i se’l va emportar a l'Olimp. Allà, Ganímedes va estar servint als déus. Per aquesta raó se’l representa com un home amb un gerro a la mà.





PEIXOS (20 febrer- 20 març)

En aquest signe trobem que hi ha dues llegendes diferents:
-  Eratòstenes deia que el símbol del peix prové del peix que va salvar Dercet (meitat dona, mitat peix) quan ella va caure al llac. Dercet era filla d’Afrodita.
- Higini deia que els peixos simbolitzaven Venus i el seu fill Cupido. Aquestes dues figures van ser sorpreses per el monstre Tifó. Venus va voler escapar per l’aigua i perquè no es pogueren separar, es van lligar amb cordes.




ÀRIES (21 març- 19 abril)

El seu origen el podem trobar a la llegenda dels argonautes en busca del “Velló d'Oro” (corder volador amb la pell d’or). Hèrcules, Jasó, Càstor i Pòl·lux van viatjar en un vaixell construït per Minerva anomenat Argos. En una tempesta  una biga va caure i va matar a un viatger. Aquesta llegenda s’atribueix a Àries perquè el tros de biga cau al cap, el punt dèbil d'Àries.
Àries és conegut pel seu esperit lluitador i competitiu.



TAURE (20 abril-20 maig)

Europa era filla d'Agenor i Telefasa. Zeus al veure-la es va enamorar d’ella i la va portar a l’illa de Creta a on van tenir 3 fills: Minos, Radamantis i Sarpedon.
Hèrcules va voler capturar el bou que Minos (rei de Creta), tenia. Minos va voler-lo amagar en un laberint que va fer construir. Minos l’alimentava amb sacrificis humans. Més tard, Teseu va voler matar al Minotaure i li va demanar a la filla de Minos un fil màgic que el portés fins al Minotaure. Finalment el va matar.




BESSONS (21 maig- 21 juny)

Els bessons que representen aquest signe són Càstor i Pòl·lux (un era fill de mortal I l’altre era fill de Zeus). Els grecs van millorar la llegenda dels bessons diferents. Segons aquesta llegenda, Leda va ser fecundada per Zeus i Tíndar el mateix dia. Això va fer que Leda tingués 2 parells de fills: Clitemnestra i Helena, i Càstor i Pòl·lux.
Els bessons estaven molt units; Càstor domava cavalls i Pòl·lux ensenyava tècniques de combat. Un dia Càstor va morir i a partir d’aquell moment, Zeus va deixar que Pòl·lux anara al cel a veure el seu germà, creant la constel·lació dels bessons.






CRANC (22 juny- 22 juliol)

Hèrcules havia de matar l'Hidra de Lerna. Per això va anar al llac Lerna. Una vegada allà es va tapar la boca i el nas amb una tela per tal de protegir-se dels gasos verinosos.
Passat aquests tros, va trobar-se amb Hidra. Hèrcules li va començar a tallar els seus caps, però va veure que li tornaven a créixer.
En veure que no podria derrotar-la, va demanar ajuda a Iolao, que li va dir que agafara una tela cremant i li tirés al coll del cap tallat. Va donar afecte.
Hera per evitar que Hèrcules la matés, va enviar un cranc per tal de que molestés Hèrcules, però van trepitjar al cranc i aquest es va morir. Hera per recompensar-lo pel seu servei, el va convertir amb la constel·lació de Càncer.
Finalment, Hèrcules va aconseguir matar-la, enterrant el seu últim cap sota una roca.






LLEÓ (23 juliol-22 agost)

Aquesta llegenda es basa el en gran Lleó de Nemea. Aquest lleó estava abandonat en una illa. Per distreure’s va decidir atacar al poble més proper o coronar-se rei. D’aquesta manera, podia causar el terror amb el seu rugit i menjar-se la gent i els animals que ell volguera.
Més tard va arribar Hèrcules amb la intenció de matar-lo. Primer va provar-ho amb fletxes, però rebotaven. Després va provar la seva espasa, però el lleó la va partir per la meitat. Fart de provar més armes, va anar a atacar-lo amb les seves pròpies mans. Finalment, va asfixiar-lo. Va treure-li tota la pell i les urpes i se les va posar ell com a senyal de victòria. Zeus o Juno  van voler homenatjar el lleó i el van convertir en una constel·lació.





VERGE (23 agost-21 setembre)

Es coneix com una deessa grega anomenada Astrea. Era filla de Zeus i Temis.
Va voler baixar a la Terra amb la resta de mortals , però al veure que aquests eren dolents, va decidir tornar al cel. Zeus va acceptar-ho i la va fer pujar.
La imatge d’Astrea representa una dona amb ales que porta una torxa com a símbol de la deessa de les estrelles.
Hi ha haver una guerra anomenada la Guerra dels Titans on Astrea i Niké van col·laborar-hi i com a signe de la seua lleialtat se’ls va concedir l’honor de ser verges.




BALANÇA (22 setembre-22 octubre)

La història d’aquest signe és molt antiga. Hèrcules va decidir acabar amb la vida d’un porc senglar. Quan estava a punt de matar-lo, va aparèixer el Centaure. Aquest, es va endur a Hèrcules a veure vi fins deixar-lo ebri.
De sobte van aparèixer més centaures. Aquest fet va provocar que es morís l’amic d'Hèrcules. Després d’aquesta tragèdia, Hèrcules va acabar amb la vida del porc senglar.
La balança representa la justícia.




ESCORPÍ (23 octubre-21 novembre)

Scorpius, era un lluitador que actuava a les ordres de Apol·lo. Tenia com a objectiu matar Orió, però també es dedicava a violar dones i a assassinar bèsties.
Orión es va enamorar de Merote i va demanar la seva mà al seu pare, Enopió.
El pare li va demanar que matés totes les bèsties, Orió va complir la seua part del tracte i ell, no.
Orió va començar a matar a tots els animals que trobava a causa de la ràbia que sentia. La seva mare va enviar-li l’animal més poderós, l’Escorpí. Orió va pensar que un animalet tan petit no li podia fer res, però a la primera punxada Orió va caure desplomat al terra.
Al veure que es moria li va demanar al seu pare que li donés una constel·lació. Ell va acceptar i li va crear una constel·lació, però també va crear la constel·lació per l’Escorpí. El pare, per tal de que el seu fill i el seu assassí no es trobaren pel cel, va posar una constel·lació a l’estiu i una a l’hivern.




SAGITARI (22 novembre-20 desembre)

Aquesta figura està representada per una silueta meitat cavall, meitat home.
Croto (sagitari), tenia la missió de derrota a Escorpí, ja que aquest va matar al seu gran amic, Orió. Els déus el van fer pujar al cel per tal de que pogués lluitar contra l’Escorpí
El centaure és la imatge del soldat que va a lluitar en una guerra plena de rancor i venjança.




CAPRICORN (22 desembre-19 gener)


Es diu que Zeus va ser alletat per una cabra anomenada Amaltea, mare del déu Pin. Pin va ser fecundat en una cabra, per això va sortir amb el cos ple de pèls, amb banyes, cua i potes amb peülles. Aquest naixement va fer embogir a la cabra. Mercuri va emportar-se’l amb els déus per tal de que els distragués.


2 L'HORÒSCOP

Els alumnes de 1r ESO E van fer grups per a parlar de cada signe de l'horòscop. Van buscar informació i van fer un petit resum que després van gravar






 ELS SIGNES

ÀRIES (21 març- 19 abril) per Ian Delicado i Miguel Ángel Sellés


Tens esperit de líder, de pioner, de guia o de promotor; d´alguna cosa, en definitiva, que et faça sentir el primer, el millor o el més ràpid. Al llarg de la teua
vida aniràs desenvolupant un esperit competitiu. En el fons tens set de conquestes o de batalles. Prefereixes estar amb amics o fer alguna cosa que no siga la tasca. Et diverteixes més i reacciones amb més il·lusió davant desafiaments o nous estímuls i projectes que en històries consolidades.
AMOR: Tindràs uns desencants amorosos i una mala passada amb l’amor amb les xiquetes o els xics.
DINERS: Tindràs un augment al treball o simplement trobaràs diners per terra.
SORT: El teu nombre de la sort es el 19 i el color el blau.
SALUT: Tindràs una malaltia, però no serà molt greu.




TAURE (20 abril-20 maig) per Miguel Barreda i Sergio Santana



Tens esperit de líder, de pioner, de guia o de promotor; d´alguna cosa, en definitiva, que et faça sentir el primer, el millor o el més ràpid. Al llarg de la teua vida aniràs desenvolupant un esperit competitiu. En el fons tens set de conquestes o de batalles. Prefereixes estar amb amics o fer alguna cosa que no siga la tasca. Et diverteixes més i reacciones amb més il·lusió davant desafiaments o nous estímuls i projectes que en històries consolidades.
AMOR: Tindràs uns desencants amorosos i una mala passada amb l’amor amb les xiquetes o els xics.
DINERS: Tindràs un augment al treball o simplement trobaràs diners per terra.
SORT: El teu nombre de la sort es el 19 i el color el blau.
SALUT: Tindràs una malaltia, però no serà molt greu.



BESSONS (21 maig- 21 juny) per Carla Castro i Inés Khair



Els agrada llegir i solen ser prou autodidactes , compartint les seues idees amb el altres per mitjà del diàleg , l'escriptura o les arts.
Este signe  té una gran habilitat per a comunicar-se i expressar  les seues idees així com una gran persausió.
Solen tindre elegancia i caure en els errors dels joves .
Tenen la facilitat , l´egocentrisme , la inquietud dels xiquets
Un gèminis sol ser cortés , afectuós , amable i generós
Hui
Moltes vegades creus que ha de deixar a l´atzar la resolució dels problemes, será com tira una moneda , encara que en este cas hauràs de concentar-te i dicidir.
Amor
Amb la teua parella estaràs bé este mes. Faràs escapades. Assistireu a diversses invitacions socials i si eres fadrí ,será un mes romàntic. El 10, 14 i 15 seran especials i podries conéixer algú també especial.






CRANC (22 juny- 22 juliol) per Elianne Martínez i Nuria Galvany




Les persones Cranc són tot fantasia i somieig. I això és així perquè els atemoreix el món real i sobretot el futur. Malgrat això, alternen amb la seva timidesa moments d'extraversió.
Entre les seues altres virtuts trobem l'adaptabilitat, la discreció, la tendresa, el gust pel romanticisme i l'empatia. Entre els seus principals defectes podríem destacar el desordre, la inestabilitat emocional, la tendència al mal humor i el gust per l'afalac. 
Avui començaràs el dia amb el peu esquerre, però un canvi farà que el teu dia millore en tots els sentits.
Els signes del cranc són experts xarrant i xiuxiuejant.

Quan el signe no contesta és perquè està dormint sense cap dubte



LLEÓ (23 juliol-22 agost) per Miriam Toumeh i Fàtima Sanchís


DIARI: Lleó, hui serà un dia en el qual aprendràs que no hi ha lluita menuda , tot esforç té la seua recompensa i més allò relacionat amb l´amor, aquests són els triomfs més grans i necessaris. Així posa-li ganes a tot i tot eixirà bé, tens moltes oportunitats en les teues mans, tracta d’ elegir el millor.
AMOR: Posa més atenció al teu voltant. Potser que no li ho has notat però la teua parella porta temps sentint-se un poc abandonada. Hui és un bon dia per a eixir a donar un passeig amb ella.
SALUT: Gaudiràs d´una bona salut a la vegada que tindràs moltes energies  per a gaudir de la vida.
TRABALL: Ell treball que sempre has desitjat és possible que t’estiga esperant però cal que surtes a la recerca d’ell, i desmostrar que és el que sempre has volgut per a tu.
SORT: Color de la sort: Taronja
Número de la sort: 20

LLEÓ (23 juliol -22 agost) per Javier Martínez i Germán Salinas




Lleò, confía en el que diu el teu cor, però intenta donar-li forma amb l'experiència que has estat adquirint al llarg de la teua vida. Tracta de no acceptar mai un NO com única resposta definitiva ni com a ùnica resposta , sigues insistent
 Sort!!!!!
El teu nombre de la sort és el 9
I el teu color de la sort és el violeta





VERGE (23 agost-21 setembre) per Larisa Alvanadei


Verge, l'únic signe representat per una dona, és un signe caracteritzat per la seva precisió, la seva convencionalitat, la seva actitud reservada i el seu afany, de vegades fins obsessió, amb la neteja. Els Verge solen ser observadors i pacients. Poden semblar de vegades freds, de fet els costa fer grans amics. El fet que moltes de les seves relacions amb altres resulten ser superficials és perquè en realitat els Verge temen donar regnes als seus sentiments i els falta tenir seguretat en les seves emocions i opinions. Prefereixen actuar amb reserves i amb una disposició amigable. Solen ser discrets, amables i divertits amb altres persones i poden ajudar a resoldre els problemes de tercers amb una habilitat i sensatesa que moltes vegades els falta en les seves pròpies relacions personals. Els Verge tenen encant i dignitat fins al punt que de vegades els homes poden aparèixer alguna cosa efeminats, encara que no ho siguin. Són metòdics, estudiosos i els agrada la lògica. També els agrada aprendre i són capaços d'analitzar les situacions més complicades. No obstant això, de vegades són tan meticulosos que retarden la conclusió de projectes complicats. Són molt intuïtius i són capaços de veure tots els costats d'un argument, el que fa que els costa arribar a conclusions fermes.









BALANÇA (22 setembre-22 octubre) per Mariam Tskhovrebashvili


SIMBOLITZA:  La justícia, l'equitat, l'equilibri, el principi complementari, els acords, les relacions, la bellesa, la cultura artística, l'harmonia, el refinament, la diplomàcia i els contractes.
ELEMENTS: Aire
ESTACIONS: Tardor
CARÀCTER: Amables, sociables, delicats i amb grans dots artístics però són indecisos i superficials.
DIA DE LA SETMANA: Divendres
COLOR: Daurat
PLANETA: Venus
PERFUMS: Jacint i Rosa
PEDRES PRECIOSES I METALLS: Bronze, Coure, Corall
Els Lliura es troben entre els signes més civilitzat del zodíac. Tenen encant, elegància i bon gust, són amables i pacífics. Els agrada la bellesa i l'harmonia i són imparcials en els conflictes.
Són molt curiosos, el que pot ser una virtut però també un defecte.



ESCORPÍ (23 octubre-21 novembre) per Mariam Tskhovrebashvili





El Escorpi és un signe intens amb una energia emocional única en tot el zodíac. Encara que pugen parèixer tranquils, els Escorpió tenen una agressió i magnetisme intern amagats dins. Són afables, bons tertulians, reservats i cortès, però encara que semblin estar una mica retirats del centre d'activitat, en realitat estan observant tot amb el seu ull crític. El Escorpió és tremendament poderós i el seu caràcter pot causar enormes beneficis o grans riscos per als altres. La seua  tenacitat i força de voluntat són úniques però, però, són molt sensibles i fàcilment afectats per les circunstàncies que els envolten. Són emocionals i fàcilment ferits o al·ludits. De fet, poden perdre totalment el geni al percebre, fins i tot erròniament, que algú els ha insultat. No saben mossegar-se la llengua i poden ser molt crítics. Si un Escorpió aconsegueix utilitzar la seu a enorme energia de forma constructiva és un gran actiu per a la societat i es pot convertir en un gran líder. No obstant això, els Escorpió han d'aprendre a controlar-se, perquè poden arribar a ser massa crítics i ressentits amb els altres. Són excel·lents amics dels que consideren mereixen el seu respecte.




SAGITARI (22 novembre-20 desembre) per Larisa Avadanei



Element: Foc
Estació: Tardor
Caràcter: Sincers
Dia de la setmana: Dijous
Color: Purpura, blau, violeta
Planeta: Júpiter
Perfums: Farigola,Llorer
Números de la sort: 1,14 i 23
-Positius
-Intuïtius
-Supersticiosos
-Impacients




ESCORPÍ I LLIURA





CAPRICORN (22 desembre -19 gener) per Ismael Almenar i Elias Karoui



Les persones que són capricorns són un poc tímides con les persones noves que coneixen però després d’un temps són molt agradables. Són persones que afronten els problemes cara amunt i no s´imaginen perdre. Poden ser persones sàvies i reponsables quan  hi ha  algun problema. Tenen una gran capacitat d´intel·ligència però no pensen sota pressió. Són gent que no els importa vestir com els altres o a la moda perquè els agrada el seu estil propi. Normalment són passives però quan s´enfaden no hi ha ningú que els pare.







PEIXOS (20 febrer- 20 març)


Característiques generals :
Caràcter: tolerants
A favor: excel·lents com a parella  , són molt romàntics  , afectuosos i amables
En contra: excesssivament despistats i una mica tímids
Dia de la setmana : dijous
Color: verd marí i anyil
Planeta : neptú
Simbolitza: els oceans  , la beguda , el vici , canviants , la dissimulació
Element: aigua
Estació : hivern



Les peixos tenen una personalitat tranquil·la pacient i amable,són sensibles als sentiments dels altres i responen amb la simpatia i tacte al sofriment dels altres perquè tenen un caràcter afable ,afectuós i amable i no suposen una amenaça per als que volen tenir llocs d`autoritat o major popularitat. Els procupen més els problemes d’altres que els seus propis problemes. En els peixos predomina més la forma emocional més que la forma racional.



BESSONS I PEIXOS


AQUARI (21 gener-19 febrer) per Iulia Albu i Miguel Hernández


AMOR: La millor manera de conéixer  la persona que t'agrada és estant amb ella.
TREBALL: Les teues dots comunicatives es faran notar en aquesta jornada. Parlant amb claredat ningú tindrà cap dubte de les teues intencions.
ESTUDIS: Tindràs el do de la comunicació i qualsevol discurs o presentació que tingues per davant sortirà genial.
RELACIONS: No intentes fer les coses pel teu compte o podries provocar el resentiment de les persones que t'envolten.
ECONOMIA: Si sents que un amic ha rebut una important suma de diners, no et fies del que diuen.
Els Aquari són tan altruistes com enginyosos. Són oberts, tolerants, amistosos, generosos, sincers... També volen mantenir la seva independència i tenen un fort component intel·lectual: els agrada aprendre de tot, de les arts a les ciències, són grans analistes i tenen una gran curiositat. Per descomptat que no es conformen a fer les coses com la resta





L'HORÒSCOP DEL DIA

Punxa en l'enllaç i podràs saber que diu diàriment el teu horòscop




Sports Lucía



SPORTS
In my school, there are many sports, like basketball or football. Years ago, the school offered more activities, for example, dancing or karate. Many people came here and practised sport, but now students don't practise them because they are busy or they don't want to.
In my case, I have never had time because I had other activities. But I have friends that come to school and practise sport like basketball and all of them said that they had a good time.

Lucía Bernabéu 2º Bach.
Magistra Sara Lago

SPORT EXTRASCOLAIRES



SPORTS EXTRASCOLAIRES AU LYCÉE

Au lycée Cavanilles, il y a toujours eu la possibilité de faire du sport. D'habitude, le lycée fait de la publicité en collant des papiers à propos. Moi, je n'ai jamais participé à aucun de ces activités pour plusieurs raisons. La première est que je n'ai aucun intérêt pour les sports présentés. Je n'aime ni le foot ni le basket, etc. Et les autres ne m'intéressent pas.
Mais peut-être, si l'objectif est que les gens s'intéressent à ces activités, ce qu'on pourrait faire c'est, à la fin des cours en juin, des spectacles  ou des matchs, où les élèves qui ont participé présentent l'activité aux autres élèves. Peut-être avec cette "publicité" et en leur mostrant tout ce qu'ils peuvent apprendre s'ils y participent, c'est une bonne façon de faire que les élèves s'y intéressent.

Denys Valero 2º Bachillerato
Magistra Sara Lago

Sport




SPORT

  Sport w szmole jest bardzo wazny, akurat w mojej mam bardzo do wyboriu, mam migdzy koszykówkg, pitkg do nogi, tancem i jesze wiecej, w moim przypadku, ja gratam w kosza i moge, powiedziec' ze to jest mój ulubiony sport, grazs ze znajomyni i sie smiejesz a najwazniejsze jest to ze spendzasz czas ws'nod inyeh.
Sczerze mowiac jesli ktos ma w szokle sport niech korzysta bo to najlepza rzecz co moze cie sporka w szkole opruc znajomych i inych zabaw.


Klaudia Mecger 2º Bach
Magistra Sara Lago Martínez

Sport Flor


ESPORT
Les activitats esportives a l'institut com el fútbol i el bàsquet, malgrat que pretenent mitjorar l'estil de vida dels adolescents, no acaben convertir-se en esport interesants, ja que no disposent d'una especialització d'un esport concret. Doncs, el jovens s'aborreixen i busquen llocs amb més nivell on poden ser mitjors i a la mateixa volta competir a nivell federal.
En el meu cas, el que més m'agrada és l'atletisme, i per això necessite comptar amb una pista i els materials necesaris per aconseguir mitjors resultats.

Florencia 2º bach.
Magistra Sara Lago

lunes, 12 de junio de 2017

Telediario 2ª edición ( Versión sarcástica)




Nuria Galvañ ( 1º E)

Profesor: Francisco José García Quinto

Noticia de Última hora






Mariam T. ( 1º E)

Profesor : Francisco José García Quinto



Los 4 superpolíticos

Se reúnen los 4 políticos más influyentes del mundo para hacer un debate






Mariano Rajao el presidente español, el Coletas, Donald Trumposo y Vladimir Putin intentan convencer al mundo de poder conseguir la Paz Mundial. El debate se celebra en el famoso pueblo Parderrubias. Cada uno tiene que intentar convencer al mundo con una sola frase.
Rajao: Los recortes serán lo mejor ¡Votarme!
Coletas: Ver todos Juego de Tronos y Pokémon.
Trumposo: Poner un murito entre New York y México.
Putin: Todo el mundo debería ser mi hijo, todos deberían ser hijos de Putin. ¡Visca Rusia!
Los 4 políticos luchan por conseguir ganar y todos se dejarán la piel en el debate. Esta noche serán las elecciones y se verá quien gana, las estadísticas van a favor del Coletas pero no se sabe.


 Publicado por: Javier Martínez Ortega ( 1º E)
 Profesor: Francisco José García Quinto